Домашният патронаж представи единствения в света апарат за телемедицина с изкуствен интелект

Четвъртък, 30 Май 2024
Публикувано от: Радостин Рачев
Изображение 1074546

В Детска Ясла № 1 „Бургаско детство“ се  проведе презентация на единствения в света апарат за първичен телемедицински преглед – Higo /Хайго/. Организатор на представянето бе екипът на Домашен социален патронаж-Бургас, който от една година активно работи за популяризирането и приложението на телемедицината в община Бургас.

Презентацията проведоха представители на фирма „Интер Бизнес 91“ ЕООД, които демонстрираха съвременния модел за провеждане на преглед от разстояние на участниците в срещата.

Апаратът позволява изследване на гърло, уши, сърце, бял дроб, кашлица, температура и заснемане на обриви на кожа. Изследването се прави с помощта на изкуствен интелект.

В края на прегледа, цялата информация се генерира в линк, който се изпраща на личния лекар или съответния медицински специалист, който да постави диагноза. Резултатите от изследванията се получават за минути.

Пред аудиторията от директори, медицински специалисти от детски ясли в Бургас и родители на деца от детските заведения бе представен и опитът за използване на апарата в други държави.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 979 Последна промяна: 16:19:58, 30 май 2024