„Джавелин“ обра медалите на Никулденския турнир за хора с увреждания

Размер на шрифта: A A A Назад
Сряда, 7 Декември 2022
Публикувано от: Стефан Минчев
„Джавелин“ обра медалите на Никулденския турнир за хора с увреждания

25 спортисти от Варна, Ямбол и Бургас спориха за отличията на Никулденския турнир за хора с увреждания. Надпреварата беше в два вида спорт – вдигане на тежести и тенис на маса.

Тежкоатлетите от бургаския спортен клуб „Джавелин“ доминираха изцяло и обраха медалите в щангите. При жените първа е Есмерай Ибрям, следвана от Мария Петрова и Христина Начева. Първенец при мъжете стана Антон Пусков. Сребърното отличие заслужи Златин Димитров, а бронзовото стана притежание на Мустафа Юсеинов.

На опън тенис турнира победител стана Павли Господинов от „Черно море“ - Варна, който се наложи на финала в изключително драматичен и оспорван мач срещу Валентина Марчева от „Джавелин“. Бронзовите медали спечелиха съотборникът й Мустафа Юсеинов и Момчил Момчилов от СКИ “Ямбол 99“.

Домакините от СК “Джавелин“ изказаха специални благодарности за подкрепата от Община Бургас, „Мастерхаус“, магазин „Изгори мазнините“, Лазерно естетичен център „Оренда“, кабелна телевизия RN TV, Милен Георгиев, както и на Домашен социален патронаж за Никулденския рибен курбан, който получиха всички участници на турнира за хора с увреждания.

По време на състезанието президентът на Българската параолимпийска федерация Илия Лалов награди с плакет Веселина Деведжиева - началник отдел „Спорт“ на Община Бургас.

 

 

Текст: Велизар Маджаров

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1499 Последна промяна: 12:56:10, 09 декември 2022