Експерти от Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност” ще представят процедура „Технологична модернизация“ на онлайн събитие

Размер на шрифта: A A A Назад
Петък, 5 Август 2022
Публикувано от: Димитър Шишманов
Експерти от Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност” ще представят процедура „Технологична модернизация“ на онлайн събитие

Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност”, в качеството си на Структурата за наблюдение и докладване инвестиция „Програма за икономическа трансформация“ и инвестиция „Програма за ускоряване на икономическото възстановяване и трансформация чрез наука и иновации“ по Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ), организира информационно събитие за представяне на първата процедура чрез подбор по линия на НПВУ BG-RRP-3.004 „Технологична модернизация“.

С цел достигане до по-широк кръг от потенциални бенефициенти, на 16 август 2022 г., (вторник), от 10.30 часа, е предвидено провеждането на събитие в онлайн формат, за което допълнително ще бъде оповестен линк за участие.

Процедурата „Технологична модернизация“ беше отворена за прием на проектни предложения на 22.07.2022 г., като срокът за подаване на проектите е два месеца – до 21 септември 2022 г. включително. Кандидатстването става изцяло електронно през системата ИСУН 2020, в която е разработен нов модул за НПВУ.

По мярката „Технологична модернизация“ в българския бизнес ще бъдат инвестирани общо 260 млн. лв. Целта на финансирането е да се повиши ефективността на производствените процеси, да се постигне по-висока производителност, да се намалят производствените разходи и да се оптимизира производствената верига чрез предоставяне на безвъзмездни средства на предприятията.

Допълнителна информация относно процедурата „Технологична модернизация“ е публикувана на интернет страницата на Министерството на иновациите и растежа: www.mig.gov.bg .

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1570 Последна промяна: 09:58:41, 05 август 2022