Енергиен офис помага на бизнеса и гражданите да кандидатстват по програми за енергийна ефективност

Размер на шрифта: A A A Назад
Сряда, 16 Февруари 2022
Публикувано от: Димитър Шишманов
Енергиен офис помага на бизнеса и гражданите да кандидатстват по програми за енергийна ефективност

В продължение на своите усилия за устойчиво развитие на град Бургас, местната администрация създава енергиен офис, чрез който да предоставя актуална информация на граждани и фирми за отворени програми, свързани с енергийна ефективност и разяснения за кандидатстване.

Запитванията може да се изпращат на e-mail [email protected], като на по- късен етап ще бъде отворен и физически офис за посещение.

Амбициите на Община Бургас са да развива концепцията на енергийния офис по модела на така наречените one- stop- shop (https://energy-cities.eu/publication/how-to-set-up-a-one-stop-shop-for-integrated-home-energy-renovation/) превръщайки го в разпознаваемо място за информиране и консултации.

Офисът ще разширява обхвата на дейностите, които се предлагат, включвайки изготвяне на енергийни обследвания, консултации при избор на оптимални дейности и материали за изпълнение на мерки за енергийна ефективност в зависимост от разполагаем бюджет и очаквани резултати, насоки за изграждане на малки централи за ВЕИ и други.

Енергийният офис на Община Бургас е създаден в рамките на проект ComAct (Community Tailored Actions for Energy Poverty Mitigation) финансиран по програма Horizon 2020, https://comact-project.eu/.

За допълнителна информация може да се свържете с Ивайло Трендафилов, експерт в Община Бургас, тел. 056 841193, e-mail: [email protected].

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1480 Последна промяна: 15:02:39, 17 февруари 2022