Ето как изглеждат след ремонта чешмите на бургаските минерални бани

Размер на шрифта: A A A Назад
Сряда, 7 Септември 2022
Публикувано от: Стефан Минчев
Ето как изглеждат след ремонта чешмите на бургаските минерални бани

Чешмите на бургаските минерални бани, от които жители и гости на града си наливат вода безплатно, претърпяха основен ремонт. Община Бургас поетапно благоустроява целия район. Обновено е коритото на чешмите. Подменени са амортизираните канелки и облицовка.

Междувременно текат последни довършителни работи във вътрешността на новата музейна експозиция с реплика на римска баня в археологическия комплекс „Акве калиде“. Очаква се това да стане следващото интересно и с удоволствие посещавано място в Бургас.

В експозицията ще бъдат изложени археологически находки и артефакти, намерени при изпълнените разкопки на терен, експонати от фонда на Регионалния исторически музей, гостуващи експозиции. В учебния музей посетителите ще имат възможност да се запознаят с бита на римляните, да облекат техните ежедневни дрехи или военното им снаряжение. Там ще се прожектират филми, ще се провеждат културни и исторически беседи. Експозиционните площи имат смесено предназначение, като ще могат да се използват и за рекреационни дейности.

 

* На последните две снимки ще видите как изглеждаха чешмите преди ремонта. 

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 2581 Последна промяна: 10:47:38, 08 септември 2022