Филмът „Кинг... От Монтгомъри до Мемфис“ ще бъде излъчен в Библиотеката. Продукцията е номинирана за „Оскар“

Размер на шрифта: A A A Назад
Понеделник, 16 Януари 2023
Публикувано от: Димитър Шишманов
Филмът „Кинг... От Монтгомъри до Мемфис“ ще бъде излъчен в Библиотеката. Продукцията е номинирана за „Оскар“

На 18 януари /сряда/ от 16:30 ч. до 19:30 ч. можете да гледате филма „Кинг... От Монтгомъри до Мемфис“, проследяващ израстването на д-р Мартин Лутър Кинг от 1955 до 1968 г. в неговия възход от регионален активист до световноизвестен лидер на движението за граждански права.

Във филма са включени редки кадри от речи, протести и арести на д-р М. Кинг.

Пълната версия на филма е представена като специално събитие само за една вечер на 20 март 1970 г. Оттогава филмът се разпространява във версия, съкратена с повече от час. Възстановена от Конгресната библиотека, в сътрудничество с Ричард Каплан, и използвайки филмови елементи, предоставени от Музея за модерно изкуство, оригиналната версия на филма може отново да се види в своята цялост.

Филмът е част от колекцията документални филми на сайта Kanory, чийто безплатен достъп е осигурен на Американския център на Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“ от Американското посолство на САЩ.

Сайтът, както и много други платформи, предоставени от Посолството, могат да бъдат използвани от читателите на Библиотеката в Американския център по всяко време.

Филмът е на английски език.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 632 Последна промяна: 10:40:51, 17 януари 2023