Фондация „Евелин Дуков“ и Община Бургас ще организират съвместна кампания за безопасност по пътищата

Сряда, 3 Февруари 2021
Публикувано от: Мариета Ханджиева
34.jpg

Приз „Посланик на добротата“ връчи днес Фондация „Евелин Дуков“ на кмета на Бургас Димитър Николов. Наградата е за поредицата от инициативи на Общината в подкрепа на сигурността на пътя. 

„Безопасността е обществена кауза“, подчерта Николов. И пое ангажимент местната власт да инициира широк дебат по проблема, с фокус върху необходимостта от отговорно поведение на пътя. Идеята е институциите, за които гарантирането на сигурността е приоритетна задача, да бъдат подкрепени в мисията си и от гражданите.
Николов направи и предложение в духа на творческия облик на Бургас - към каузата да бъдат привлечени и авторите от филиала на Националната художествена академия, които да създадат издържан в художествен стил дизайн за лого на кампанията. То, заедно със слоган на инициативата,  ще бъде представено върху рекламни пана по възловите пътни артерии в Бургас, за да напомня, че сигурността е задължение на всички участници в движението. „Необходимо е да се учим и да възпитаваме във внимание на пътя“, каза Кристина Иванова от Фондация „Евелин Дуков“. Неправителствената организация бе създадена преди три години в памет на 33-годишния Евелин Дуков, който загина нелепо, прегазен от шофьор, управлявал автомобила си с над 3 промила алкохол в кръвта.
В началото на тази година фондацията започна благотворителна инициатива - отпечата календари с прекрасни картини на маестро Климент Атанасов. Авторът е предоставил от творбите си в подкрепа на кампанията за набиране на средства за осигуряване на тестове за алкохол и наркотици на Пътна полиция.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 2100 Последна промяна: 16:52:13, 03 февруари 2021