Гимнастички от 7 държави спориха за призовете на турнира „Морски грации“

Сряда, 20 Юли 2022
Публикувано от: Димитър Шишманов
Гимнастички от 7 държави спориха за призовете на турнира „Морски грации“

Над 300 гимнастички от 7 държави спориха за призовете на турнира „Морски грации 2022“, който се проведе за 12-ти път в зала „Младост“.

Атрактивната надпревара, организирана от клуб „Олимпия 74“ с подкрепата на Българската федерация по художествена гимнастика и Община Бургас, беше за различни възрастови групи – от 5-годишни деца до жени.

В продължение на двата състезателни дни представителките на Украйна, Германия, Черна гора, Сърбия, Гърция, Кипър и България демонстрираха своите умения на килима.

„Изключително съм доволна от турнира, който донесе много емоции за участнички и зрители. Специални благодарности за подкрепата от Община Бургас в това издание в лицето на Диана Саватева – зам.-кмет култура, туризъм и спорт, която откри „Морски грации“. Благодаря на Българската федерация по художествена гимнастика, на нашите партньори Guess, Samo, Max Dinamics, Nivea и SPLAT и на още много приятели, които помогнаха за издигане нивото и имиджа на състезанието. Каузата му беше „Да се отворим към света и да помогнем на Украйна“, заяви Петя Монева – главен организатор и президент на клуба домакин „Олимпия 74“.

В състезанието, което се превърна в истински спортен празник, участваха множество украински клубове.

Главен съдия на турнира беше Светлана Куюмджиева. По инициатива на Петя Монева, опитната специалистка представи в презентация всички важни точки от новия правилник на съдиите, които взеха участие на „Морски грации“.

На турнира бяха раздадени множество призове, сред които и такъв в отборното класиране. Златото завоюваха гимнастичките от България.

Сребърните отличия заслужиха представителките на Кипър, а бронзовите останаха за Украйна.

По традиция преди това състезание се проведе подготвителен лагер, в който се включиха не само грации от клуба домакин, но и много от Украйна.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 2252 Последна промяна: 11:41:29, 20 юли 2022