Гласувайте за бургаската библиотека, която е финалист в конкурса на Европейската комисия RegioStars awards 2023

Петък, 15 Септември 2023
Публикувано от: Димитър Шишманов
Гласувайте за бургаската библиотека, която е финалист в конкурса на Европейската комисия RegioStars awards 2023

Проектът на Община Бургас за създаване на Център за съвременно изкуство и библиотека е избран за един от финалистите в престижния конкурс на Европейската комисия – RegioStars awards 2023 за най-добри проекти, реализирани с европейски средства за тази година.

От всички 228 подадени предложения, жури е селектирало и избрало едва 30, сред които е и проектът за създаване на новата библиотека в Бургас.

Библиотеката се конкурира в категорията „Европа по-близо до гражданите“ с още четири проекта от Европа, като гласовете на гражданите ще определят кой ще получи престижната награда.

Можете да подкрепите проекта за новата библиотека от днес до 14 ноември 2023 г. на https://regiostarsawards.eu/.

Проект „Реконструкция и преустройство на съществуваща сграда в културно-образователен център (музей) за съвременно изкуство и библиотека“ е реализиран с подкрепата на Оперативна програма “Региони в растеж” 2014-2020 и финансови инструменти, предоставени от Фонд на фондовете и Фонд за устойчиви градове.

В основата на проекта е идеята за модернизиране на културната инфраструктура в общината в подкрепа на развитието на местната общност, основана на знанието, творческите иновации и съвместния културен живот.

Проектът е отговор на съвременните предизвикателства, за което се изисква подкрепа на стратегически значими инициативи като опазването и насърчаването на културното многообразие, творческата мобилност и защитата на интелектуалната собственост в областта на културата, както и създаването на условия за развитието на културните и творческите индустрии, съвременни форми на културно изразяване и качествено образование в областта на изкуствата и културата.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 8396 Последна промяна: 14:56:03, 18 септември 2023