Голямо признание за легендарен бургаски борец, наградиха с плакет Дончо Жеков за 70-годишен юбилей

Размер на шрифта: A A A Назад
Четвъртък, 6 Октомври 2022
Публикувано от: Димитър Шишманов
Голямо признание за легендарен бургаски борец, наградиха с плакет Дончо Жеков за 70-годишен юбилей

Голямо признание получи легендарният бургаски борец Дончо Жеков. Европейският шампион от Мадрид 1974 година и световен вицешампион от Истанбул същата година беше награден с плакет от Българската федерация по борба. Поводът беше 70-годишният юбилей на Дончо Жеков, който той чества на 1 август.

Плакетът връчи президентът на родната федерация Христо Маринов. Присъстваха още Валентин Райчев - генерален секретар, председателят на "Мастърс" федерацията у нас Здравка Йорданова. Неотлъчно до Дончо Жеков беше именитият треньор на руенските борци Баязит Кемал.

Церемонията по награждаване се състоя по време на Световното първенство за ветерани, което се провежда в Пловдив при участието на борци от 47 държави.

До битката за бронза в категория 100 кг във възрастовата група до 50 години достигна бургазлията Стефан Георгиев. Президентът на клуба по свободна борба "Черноморец" получи контузия и не беше в състояние да излезе на тепиха в малкия финал срещу друг българин- Мехмед Кодаков. Така Стефан Георгиев остана на почетното пето място.

Световното по борба в пловдивската зала "Колодрума" ще продължи до неделя.

Текст: Велизар Маджаров

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1292 Последна промяна: 10:23:10, 10 октомври 2022