Хора с увреждания се обучават на грънчарство

Вторник, 16 Май 2023
Публикувано от: Димитър Шишманов
Хора с увреждания, обучение по грънчарство

Сдружение „Социален център Бургас“ започва работа по проект „ПО ПЪТЯ НА ГЛИНАТА Арттерапия за хора с увреждания основана на работа с глина и запознаване с културното наследство в сферата на керамиката и други художествени занаяти“ .

Проектът е за срок от шест месеца и се осъществява с финансовата подкрепа на Агенцията за хората с увреждания. В него ще участват 22 лица с увреждания, потребители на предоставяната от „Социален център Бургас“ услуга- Център за социална рехабилитация и интеграция.

По проекта ще бъдат назначени двама обучители - Андон Орлов и Николай Николов. Те ще обучат хората с увреждания да работят с глина и на грънчарско колело. Предвидено е и пътуване под надслов „по пътя на глината“, по време на което ще бъде посетен Музеят на народните занаяти и приложните изкуства в град Троян.

Очаква се в резултат от работата по проекта, лицата със специфични потребности да получат нови знания и умения за работа с глина. В края на проекта е предвидена изложба с демонстрации на грънчарско колело.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 984 Последна промяна: 15:01:09, 17 май 2023