Имате време до неделя за разглеждане на Национална изложба на цветя „Флора Бургас 2021“

Размер на шрифта: A A A Назад
петък, 14 май 2021
Публикувано от: Стефан Минчев
Имате време до неделя за разглеждане на Национална изложба на цветя „Флора Бургас 2021“

Национална изложба на цветя „Флора Бургас 2021“ свършва в неделя, 16 май. Имате още два дни, в които да я разгледате и да си купите нещо красиво и полезно за дома или градината.

Изложбата има и своя конкурсен характер, в който жури от специалисти в различни области оценява участниците и експонатите, с които се представят. В тазгодишното издание бяха предварително обявени пет категории. Представянето на всички изложители е запомнящо се, а призьорите са следните:

1. Най-добър експонат саксийни култури, бонсай и мини градини – „Бургасцвет 90 Танев” ЕООД и Рангел Пъков.

2. Най-добър експонат от декоративни растения за открити площи (цветен разсад, луковички, дървесна и храстова растителност) - Ани Кузманова.

3.Най-добър експонат за архитектурно оформление на интериор и екстериор с паркови елементи (детски съоръжения, декоративни настилки, паркова мебел, водни ефекти, фонтани, осветителни тела и др.) – „Бургасцвет 90 Танев” ЕООД.

4. Най-добър ръчно изработен художествен експонат (декоративна пластика, керамика, дърворезба, саксии и др.) - Явор Топалов и Костадин Димитров.

5. Конкурс за най-добро естетическо оформление на пазарна площ - „Лаванда Груп" ООД.

Отличените изложители ще получат медали и грамоти за своeто участие.

Специалната награда, учредена по предложение на бургазлията Димитър Димов, която носи името на арх. Георги Духтев, очертал първоначалните граници и алеи на нашия Приморски парк, тази година получава ПГСАГ „Кольо Фичето“ – специална награда за принос и добро партньорство по осъществяване на Националната изложба на цветя „Флора Бургас“.

В конкурса за детско творчество се включиха 130 деца, разделени в две възрастови категории: от 6 до 8 и от 9 до 12 години. Те ще получат цветен подарък и грамота за своето участие, а първите три спечелили проекта и в двете категории получат медал и награда – спортни приспособления за игри на открито и забавни настолни игри. Своите грамоти и награди децата могат да получат в периода от 17 до 21 май в зала 3 на експоцентър "Флора".

 

Конкурс за творчество – изработка на  миниатюрен макет, картичка или картина:

 

Категория: 6 – 8 г.

1. ПГ „Буратино“ от ДГ „Теменуга“, с. Равнец

2. ДГ „Делфин“, група „Смърфчета“

3. Лиляна Маслинкова – ПГ „Пинокио“ от ДГ „Детелина“

 

Категория 9 – 12 г.

1. Павел Джованов и Цвета Кръстева от ОУ „П.Р. Славейков“

2. Пенко Господинов и Петьо Петков от ДЦДУ „Св. Николай Чудотворец“

3. Борислава Христова от ОУ „Елин Пелин“


 

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1373 Последна промяна: 10:37:28, 17 май 2021