Информационни срещи на зрелостници с представители на университетите ще се провеждат до 15 март

Понеделник, 12 Февруари 2024
Публикувано от: Радостин Рачев
Изображение 1070305

За пета поредна година Община Бургас, РУО-Бургас и кариерните консултанти към Центъра за развитие на личностното развитие организират поредица от информационни срещи, които ще се проведат в училищата в периода от 12.02.2024 г. до 15.03.2024 г. В тях ще вземат участие преподаватели от Бургаски свободен университет, Държавен университет „Проф. д-р Асен Златаров“, Филиалите на Национална художествена академия и СУ „Св. Климент Охридски“.

В информационните срещи ще се включат ученици от гимназиален етап от над 20 училища в Община Бургас - ПГСАГ „Кольо Фичето“, ПГЕЕ „Константин Фотинов“, СУ „Епископ Константин Преславски“, Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов „Свети Никола", АЕГ „Гео Милев“, ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“, Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации, ПГРЕ „Г. С. Раковски“, ПГХТ „Акад. Н. Д. Зелинский“, СУ „Св. св. Кирил и Методий“, ПГМЕЕ, Професионална техническа гимназия, НЕГ „Гьоте“, СУ „Константин Петканов“, Търговска гимназия, СУ „Димчо Дебелянов”, ПГЧЕ „Васил Левски” и СУ „Петко Росен“.

Целта на срещите е зрелостниците да получат полезна информация относно подготовката, приема и условията за кандидатстване, да се презентират ползите от образованието в Бургас и мотивиране на младежите да останат тук.

Основната идея на организаторите е улесняване на избора им на висше училище след приключване на средното образование, както и спестяване на време за търсене на информация чрез осъществяване на пряка връзка с ръководствата на университетите.

Информационните срещи, които ще продължат до 15 март, преминават при засилен интерес и подпомагат гимназистите при вземането на решение за бъдещата им реализация.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 794 Последна промяна: 12:30:49, 12 февруари 2024