Innovation capital търси предприемачи и компании, които променят начина на живот и работа в пост-пандемичния свят

Размер на шрифта: A A A Назад
Четвъртък, 13 Май 2021
Публикувано от: Мариета Ханджиева
Innovation capital търси предприемачи и компании, които променят начина на живот и работа в пост-пандемичния свят

Фондът за рисков капитал Innovation Capital ще представи акселераторската програма XLRadar в град Бургас. Срещата с представители на местната стартъп екосистема ще се проведе на 28 май от 14.00 часа в зала етаж 2 на Център за съвременно изкуство (музей) и библиотека – гр.Бургас и е част от Информационните дни, които се провеждат в цялата страна. В рамките на събитието, организирано в партньорство с Община Бургас,  кандидатите ще имат възможност да представят своята бизнес идея в неформален разговор и да се запознаят с екипа на фонда. През 2021 програмата се фокусира върху това да открие хората с визия, които ще развият нови успешни бизнес модели в полза на бизнеса и обществото след пандемията в една от четирите вертикали: електронна търговия, образование, здравеопазване и развлекателната индустрия.

XLRadar е интензивна едномесечна програма, която тества способността на предприемачите да постигнат конкретни цели, да валидират своите бизнес модели и да получат първоначалнa обратна връзка с пазара. Компаниите, които отговарят на зададените изисквания, ще бъдат поканени да представят своите проекти в рамките на Инвеститорския ден пред жури, състоящо се от членове на екипа на Innovation Capital, представители на други фондове за рискови инвестиции и бизнес ангели. Освен парична награда от 25 000 евро стартиращите компании ще получат и услуги на стойност 15 000 евро, включително разработване на софтуер, технологична инфраструктура, достъп до чужди пазари, правни услуги, дигитален маркетинг, PR и др.

До 30 май е отворена апликационната форма, в която кандидатите могат да подадат своята заявка.

Кой може да кандидатства?

Всяка компания (или екип), без реализирани приходи от бизнес модела за предходната финансова година може да заяви участие. Необходимо е да има сформиран екип, който е работил над проекта поне 3 месеца. Идеите трябва да попадат в обхвата на вертикалите или бизнес моделът да засяга целева група в един или повече сектори. Програма ще се проведе онлайн в периода от 31 май до 18 юни.

 

Ела и се запознай с нашия екип в Бургас! Ще очакваме да чуем повече за твоята идея.

 

Събитието е съпътствано от заключителната партьорска среща по проект BluAct в рамките на който Община Бургас проведе първата по рода си инициатива за подпомагане на стартиращи компании в сферата на синята икономика BurgasBlueS.

 

Програма

 

14.00 Представяне на Innovation Capital, запознаване с дейността на фонда и с екипа

14.10 Представяне на акселераторската програма XLRadar21

14.20 Представяне в рамките на Elevator Pitch. (Участниците могат да представят идеята си в рамките на 90 секунди)

14.40 Q&A

14.50 Networking

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1713 Последна промяна: 09:22:47, 14 май 2021