Интересни заглавия, вълнуващи срещи с автори на книги и филмови заглавия очакват бургазлии през октомври в Библиотеката

Размер на шрифта: A A A Назад
Сряда, 4 Октомври 2023
Публикувано от: Радостин Рачев
Интересни заглавия, вълнуващи срещи с автори на книги и филмови заглавия очакват бургазлии през октомври в Библиотеката

Интересни и разнообразни заглавия, вълнуващи срещи с автори на книги и филмови заглавия очакват бургазлии до края на октомври в Библиотеката.

Ето и програмата със събитията, които можете да посетите този месец:

 

Книгата „Феята от захарницата“ и авторът й Катя Антонова ви очакват в Библиотеката този петък.

Любимата на всички деца фея Ванилия и нейният автор Катя Антонова, гостуват в Бургас на 06. 10. От 17.30 часа в Регионална библиотека "Пейо К. Яворов". Запазете си петъчния следобед за най-сладката октомврийска среща с най-пакостливата фея и най-чаровната писателка на детска литература.

 

На 10. 10 от 18.30 часа ще бъде представена "Книга за щастието“. Авторът на първата книга, която представлява завършена психологическа теория, обясняваща пълноценно и достъпно понятието „щастие“ - Владимир Дръндаревски, ще бъде гост в Библиотеката със своята „Книга за щастието“.

 

На 11.10 от 19.00 часа Кинематограф.BG и Регионална библиотека "Пейо Яворов" ви канят на филмовото преживяване – късо кино.

В Конферентна зала „Акад. Константин Петканов“ на Библиотеката ще можете да се насладите на една майсторска селекция от криминално късо кино. Изпълнена с много съспенс, фини проявления на човешката природа и дозиран хумор, тази програма ще остави публиката със смесени чувства, разкривайки дяволитата страна на човека. Акцент на вечерта ще бъде българският филм "Заедно без теб" на режисьора и сценарист Димитрис Георгиев, заснет по действителен случай и селектиран на Берлинале през 2020 г. В програмата са включени филми още от Австралия, Франция, Дания, САЩ, Швеция и Великобритания.

 

Премиерата на книгата „Дин Ден“ от писателя и пътешественик Иво Георгиев ще се състои на 12 октомври от 18.30 часа.  Авторът на „Мистичните Родопи“ и „Уроборос“ ще представи най-новия си роман – история за детството, която НЕ е за деца!

Написан на жив и автентичен детски език, „Дин Ден“ е роман, който ще припомни на възрастните какво е да гледаш света с любопитство. Той разказва една по-различна приказка за истинската мъдрост.

 

На 13 октомври, петък, 18.30 часа в конферентна зала „Акад. Константин Петканов" предстои представяне на книгата „И сърцето тренира своята смърт” на Иван Брегов.

Иван Брегов е роден в Бургас през 1986 г. Завършва право в СУ „Св. Климент Охридски“. Живее в София. Автор е на стихосбирките - „Небе в земна рамка“ (2003), отличена с наградата на в-к „Пулс“ на „Южна пролет“ за издаване на последваща стихосбирка – „Разказвач на стихии“ (2004). През 2014 г. излиза „Няма места за сбогуване“ , отличена със „Золотой Витязь“ (Москва, 2014), а през 2023 г. - „И сърцето тренира своята смърт“.

 

"Светлината от Изтока" и "Лицата на Филипините" изгряват пред бургаската публика на 18.10 в 18.30 часа, представени от авторката Наталия Бояджиева в Регионална библиотека "Пейо К. Яворов".

За две години Република Филипини се превръща в дом на авторката на книгите Наталия Бояджиева – преподавател по литература и журналист на свободна практика. Разказите на Наталия Бояджиева са земни и истински, и в същото време с някакво неуловимо вълшебство.

 

27.10. от 19.00 часа

Кинематограф.BG и Регионална библиотека "Пейо Яворов" ви канят на нова порция късо кино.

Програмата е посветена на най-разпространената и може би донякъде загадъчна субстанция - водата. Тя не само е навсякъде около нас, но е и в нас, като съставлява повече над 70% от нашето тяло, което фактически означава, че човекът е преди всичко вода. Ще бъде показан българския филм "Нагоре и през" на Камен Стоянов – едно произведение, което прекрачва границата на реализма. Предстои едно зрелищно, красиво визуално, но и поучително кино пътешествие по пътя на водата.

Всички събития са с вход свободен.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 868 Последна промяна: 10:41:07, 04 октомври 2023