Изложба с портрети на възрастни двойки от селата ви очаква на мястото, наречено „симБиотично“

Размер на шрифта: A A A Назад
Сряда, 21 Юли 2021
Публикувано от: Стефан Минчев
Изложба с портрети на възрастни двойки от селата ви очаква на мястото, наречено „симБиотично“

Неподправените истории на възрастни двойки от с. Паволче и Челопек можете да съпреживеете от 22 до 31 юли в уюта на бургаското кътче „симБиотично“, което е по пътя на велоалеята за „Сарафово“, преди солниците.

Изненада ще са няколко нови портрета и разказа от видинския край - на дядо Аристотел и баба Виктория от с. Неговановци, пресъздадени от фотографката Мария Ангелова.

„Заповядайте на 22 юли (четвъртък), от 18.30 ч., в „симБиотично“, за да открием заедно изложбата „Босонога обич“! Крайморския уют ще поддържаме и с вино и домашни бабини сиропи от района.“, казват организаторите.   

 

Защо е босонога обичта?
„При срещата ми с една от двойките жената разказваше история от свое пътуване, как си е събула обувките, за да мине боса през току-що разлят скъп парфюм по пода в магазин. Представих си я малка, като дете, все така носеща се от място на място, все така жива и любяща, все така босонога и чиста. В серията представяме портрети на хора, които споделят своите любовни истории.“, споделя Мария Ангелова.

 

Изложбата стана възможна благодарение на резидентите от Резиденция Баба на Фабрика за идеи, прекарали месец в селата Челопек и Паволче край Враца.

 

Фотографии: Мария Ангелова, Милица Джанджова
Разкази: Мария Ангелова, Ралица Кръстева 

 

Всичко интересно в Атанасовско езеро и програмата на „симБиотично“ за лятото можете да научите на: https://lagoon.biodiversity.bg

 

За повече информация: Радостина Ценова - 0896798908

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1549 Последна промяна: 12:17:34, 26 юли 2021