Включете се в кампанията „Активни и здрави всеки ден“ на 1 юни до Пантеона

Четвъртък, 30 Май 2024
Публикувано от: Радостин Рачев
Изображение 1074535

Здравно-информационна кампания „Активни и здрави всеки ден“, насочена към децата и родителите им, ще се проведе на 1 юни, събота, в Бургас от 10.30 до 13.30 часа до Пантеона в Морската градина.

В зона АКТИВНОСТ, всеки който желае може да се включи в организираните физически активности – упражнения, скачане на въже и каланетика. Най-малките жители на града ще могат да се включат в забавни спортни игри, ще има спортни демонстрации на футбол, ръгби, и игри с предизвикателства.

В една от алеите малчуганите с доброволци на БМЧК ще могат да нарисуват рисунки на следната тема: „Моето здраве!“, ще получат и шарени балони.

Ще бъдат поставени шатри, където жителите и гостите на Бургас ще могат да премерят артериалното си налягане, да направят електрокардиограма преди и след проведена от тях физическа активност. Чрез анализатор на телесни мазнини ще се измерва съотношението на мазнините-индекс на телесна маса и килокалории от експертите на РЗИ-Бургас. На място ще консултират, насочват и отговарят на въпроси различни лекари-специалисти.

От доброволците на Български младежки кръст - Бургас ще бъде представена  демонстрация по Първа долекарска помощ и забавна игра за разделно събиране на отпадъците, опазване на природата.

Събитието е част от тематичния уикенд „Fun&Sun”, посветен на Деня на детето.

Кампанията се организира от Община Бургас, в партньорство със Сдружение „Младите лекари“-Бургас, Регионална здравна инспекция-Бургас, Съюз на парамедиците в България, Студентски съвет към Университет „Проф. Д-р Асен Златаров“, БМЧК, АСМБ-Бургас, Домашен социален патронаж, Ръгби клуб „Моряците“, Танцова школа „Крис“, ДГ „Иглика“, Детски футболен клуб „Звездичка“ и сдружение „Зора 2000“-Бургас.

Здравно-информационната кампания има за цел да подобри здравето и качеството на живот на населението, да създаде условия за профилактика и превенция на различни социално-значими заболявания: затлъстяване, диабет, хипертония. Подрастващите да осъзнаят, че доброто здраве е ключа към успехите в училище и намалява риска от придобиване на различни заболявания.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 695 Последна промяна: 14:47:56, 30 май 2024