Киноклас Бургас ще се срещне с авторите на филма “Герой на нашето време"

Вторник, 28 Март 2023
Публикувано от: Анелия Казакова
Изображение 1059945

58-минутният “Герой на нашето време” е един от документалните филми, които бургазлии ще могат да видят в рамките на 21-вия “София филм фест на брега”. 

Режисьори, сценаристи и продуценти са Светла Цоцоркова и Светослав Овчаров, а оператор е Веселин Христов. 

Прожекцията на “Герой на нашето време” ще се състои на 1 април, от 14:30, а входът е свободен. На 2 април, от 12 часа, учениците от Киноклас Бургас, който се провежда за пета година в рамките на “София филм фест на брега”, ще се срещнат с режисьорите Цоцоркова и Овчаров, за да научат повече за мотивите, подтикнали ги да снимат филма и работата по него.  

Срещата е отворена за всички и ще се състои в пресзоната на фестивала в Културен дом НХК. 

Филмът представя честния и прям селски майстор и строител Гошо, който често влиза в противоречие с обществото и нормите му. За някои е луд, за други - извор на бездънни афоризми. Да живееш живота си достойно и без компромиси в наше време е геройство. 

Стана традиция “София филм фест на брега” извън пълнометражната конкурсна програма да показва и по един нов български документален филм. Тази година документалните филми са акцент на фестивала и са общо четири, като два от тях - “Повелителят на горите” и “Цялата красота и кръвопролитие” ще се борят за Наградите “Сребриста чайка” на журито и публиката. Четвъртият документален филм е “Една провинциална болница”, чиято премиера в Бургас ще бъде в деня на закриването, на 7 април от 16 часа. 

Билети за останалите филми от програмата на фестивала могат да се купят на касата в Културен дом НХК всеки делничен ден от 10 до 18 часа. Цената на редовния билет е 10 лв, а с намаление - 5 лв. Продават се и абонаментни карти. 

21-вият “София филм фест на брега” ще се проведе от 30 март до 7 април в Културен дом НХК и се организира от Арт Фест с финансовата подкрепа на Община Бургас.  

Партньори на фестивала са: Книжарници “Хеликон”, Медицинска лаборатория “Лина”, ПБ Шипинг ООД, “Деметра” ЕООД, Черноморски институт, Триа Сити Център, “Ес Еф Ей Ритейл - Бургас" ООД, Изворна вода “Китка”, “Черноморско злато” АД, Торти “Марс”, Mezetto PUB, Бистро “При Поли”, Бутиков хотел “Променаде”, Гранд Хотел “Поморие”. 

 

 

 

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1323 Последна промяна: 11:10:54, 29 март 2023