Кметът Димитър Николов: "Не е случаен фактът, че помним цял живот с благодарност името на своите учители!"

Размер на шрифта: A A A Назад
Сряда, 5 Октомври 2022
Публикувано от: Радостин Рачев
Кметът Димитър Николов:

"Скъпи бургаски учители,

Поздравявам ви сърдечно с професионалния ви празник – Международния ден на учителя, 5 октомври!

Неоценим е вашия достоен и благороден труд, също както са безценни вашите образователни и житейски уроци. Вие сте едновременно съзидатели, просветители, вдъхновители и пример за нашите деца.

Вашата професия е изискваща и отговорна, защото е основоположник на всички останали. Доверието, което изграждате в учениците, съветите, знанията и вярата, които им давате в класната стая днес, ги превръщат утре в уверени и завършени личности, в успешни лекари, инженери, учени, архитекти и строители.

Вие знаете най-добре, че годините в университета не са достатъчни, защото учителят се ражда такъв – с желание да образова, да учи и подкрепя, готов да закриля и напътства останалите, които сега поемат по този труден и дълъг път. Често казваме, че това не е само професия и е вярно. Това е житейска и духовна мисия.

Не е случаен фактът, че всеки човек помни цял живот и с благодарност името на своите учители. Заедно с родителите, те са хората, които са най-често до него по пътя към неговото израстване, усъвършенстване и развитие.

Бургаски учители, поздравявам Ви за упоритостта, желанието и обичта, с които учите и образовате всеки ден децата ни. Ваша е заслугата за успехите им на национални и международни състезания.

Бъдете здрави! Бъдете горди с професията учител, защото няма по-ценно от благодарността в очите на порасналите ученици!

Честит празник!".

 

Димитър Николв

Кмет на Община Бургас

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 645 Последна промяна: 13:57:14, 07 октомври 2022