Кметът Димитър Николов поздравява бургаските юристи с професионалния им празник

Размер на шрифта: A A A Назад
Петък, 16 Април 2021
Публикувано от: Радостин Рачев
Кметът Димитър Николов поздравява бургаските юристи с професионалния им празник

Кметът Димитър Николов поздравява всички бургаски юристи по случай професионалния им празник – 16 април, Ден на Българската конституция.

„Приемете моите най-сърдечни поздравления по случай професионалния ви празник – 16 април, Ден на Българската конституция! Преди 142 години в град Търново Учредителното събрание гласува и приема първия основен закон на България - Търновската конституция. Тя изцяло отразява традицията на българските интелектуалци от освободителните борби и участието на юристи и други българи по това време, получили висшето си образование в елитни западноевропейски университети.

Новаторска и прогресивна за времето си, тя утвърждава принципа на личната неприкосновеност и частната собственост като основа на обществените отношения, свободата на печата, правото на сдружавания и безплатно образование. Търновската конституция въвежда принципите на модерната държава и разделението на властите.

Пожелавам ви да бъдете здрави и да продължавате да отстоявате законността и основните общочовешки демократични принципи на нашето общество. Честит празник!“.

 

Димитър Николов

Кмет на Община Бургас

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1750 Последна промяна: 16:42:42, 16 април 2021