Кметът Димитър Николов приветства участниците в Българо-турския бизнес форум, който се провежда за трети пореден път в Бургас

Петък, 8 Март 2024
Публикувано от: Радостин Рачев
Изображение 1071095

Кметът Димитър Николов приветства участниците в Българо-турския бизнес форум, който за трети пореден път се провежда в Бургас. Събитието бе в зала „Черноморие“ на Международния конгресен център.

"Благодаря на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) и Българо-турската търговско-индустриална камара (BULTISAD), че отново избраха града ни за това престижно събитие. Две турски компании вече решиха да произвеждат в бургаските индустриални зони, заради близостта с Турция. Това са „Бротекс Техникъл“, собственост на турската компания "Тексан", която избра зоната в Българово за завод за асамблиране на метални елементи. В Индустриалния и логистичен парк пък вече се строи база на "Монсийт" за производство на седалки за зали. Благодаря на турските ни гости за споделените чудесни отзиви от Бургас! Винаги е приятно да чуеш хубави думи за града си", сподели кметът Димитър Николов по време на двустранния форум.

Тази година събитието е на Международния ден на жената и е отделено специално внимание на женското предприемачество в България и Турция.

На форума се представят още иновациите в дигиталното земеделие, биотехнологиите, дигиталното здравеопазване, нанотехнологиите, енергийните и образователните технологии, зелената икономика, логистиката и др.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1596 Последна промяна: 13:57:43, 08 март 2024