Кметът Николов и екипът на Училищна Телерик Академия присъстваха на урок по дигитални науки в ОУ „Св. Климент Охридски“

Размер на шрифта: A A A Назад
Петък, 2 Декември 2022
Публикувано от: Радостин Рачев
Кметът Николов и екипът на Училищна Телерик Академия присъстваха на урок по дигитални науки в ОУ „Св. Климент Охридски“

Кметът на Бургас Димитър Николов и изпълнителният директор на Училищна Телерик Академия г-н Петър Шарков посетиха едно от седемте бургаски училища, в които от тази учебна година стартираха безплатни за учениците курсове по програмиране и дигитални науки – ОУ „Св. Климент Охридски“.

Гостите присъстваха на изнесен урок от групата по дигитални науки, която се състои от 20 ученици от 5-тите класове. Децата представиха средата за визуално програмиране Micro:bit и проектите си на малък програмируем микрокомпютър, която може да се използва за програмиране както от роботи, така и до музикални инструменти.

В края на урока учениците, заедно със своя ръководител Силвия Пенева - зам.-директор на ОУ „Св. Климент Охридски“, провериха знанията си по модул „Дигитална грамотност“ чрез платформата за обучение, базирана на игри – Kahoot. Петокласниците споделиха пред гостите, че посещават занятията с голям интерес и се запознават със света на технологиите.

„Радвам се, че виждам толкова будни и любознателни деца, които с желание изучават дигиталните технологии. Благодаря на всички родители, които ги насърчават и ви гарантирам, че ще продължим да работим в посока подобряване на дигиталната грамотност сред учениците в нашия град“, каза кметът Димитър Николов по време на посещението си.

„Живеем във времена, в които дигиталните умения стават все по-важни за успеха на всеки ученик. Вярвам, че за всички нас бъдещата успешна реализация на децата е от изключително значение.“, сподели Петър Шарков – изпълнителен директор на Училищна Телерик Академия.

Директорът на ОУ „Св. Климент Охридски“ Женя Железова изрази своята благодарност към кмета Димитър Николов и Училищна Телерик Академия за възможността, която имат учениците ѝ.

Обученията са част от мащабната програма за подобряване на дигиталната грамотност сред учениците в Бургас, която се финансира от Общината. Само през тази учебна година, над 600 деца в морския град имат възможност да се обучават по програмите, разработени от Училищна Телерик Академия.

През тази учебна година се провеждат обучителни програми в сферата на дигиталните технологии и програмирането в още шест училища в града, сред които са ППМГ „Акад. Никола Обрешков“, ПГМЕЕ, ПГЕЕ „Константин Фотинов“, ОУ „Александър Георгиев – Коджакафалията“, СУ „Константин Петканов“ и СУ „Константин Преславски“.

По време на урока присъстваха още директорът на Дирекция „Образование и демографски въпроси” в Община Бургас Веселина Таралова и Райничка Дюлгерова - зам.-директор по учебната дейност в ОУ „Климент Охридски“ и др.
 

* Училищна Телерик Академия е лидер в разработването и провеждането на обучителни програми в сферата на дигиталните технологии и програмирането за ученици от 3 до 12 клас. В резултат на партньорството, всяко дете в община Бургас, с интерес към света на технологиите, ще получи възможност да развие своите знания и умения. Целта на безплатните обучения по дигитални технологии и програмиране на деца и младежи от Бургас, е да запали любопитството им към ученето и технологиите, да им помогне да усвоят нови умения и да ги превърне от консуматори на технологиите в техни създатели.

Повече за Училищна Телерик Академия ще откриете тук:

https://www.telerikacademy.com/school

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 16404 Последна промяна: 16:26:18, 02 декември 2022