Кметът поздрави бургаските вицешампиони от Спартакиадата за учители

Размер на шрифта: A A A Назад
Петък, 15 Септември 2023
Публикувано от: Радостин Рачев
Кметът поздрави бургаските вицешампиони от Спартакиадата за учители

Кметът Димитър Николов поздрави бургаските участници от Спартакиадата за учители със спечеленото отборно второ място в комплексното класиране на състезанието с международно участие. Събитието се организира от СБУ и се проведе в курортния комплекс „Св. св. Константин и Елена“, а в него участваха общо 32 отбора с 500 състезатели.

„Благодаря за съдействието на Община Бургас и възможността да се представим успешно на Спартакиадата. За първа година бургаският отбор постига 6 първи места, а в комплексното класиране сме втори. На първо място се класира Варна, но с доста по-голям отбор от 45 състезатели", разказа председателят на Сдружението на българските учили в Бургас Константин Янков.

Кметът също благодари на участниците за успехите им в 19-ата Спартакиада на учителите. Той сподели още, че те са изключително добър пример за своите ученици и коментира с тях възможностите за следващото състезание през 2024 година в отбора на Бургас да вземат участие повече учители, които да покрият и останалите спортни дисциплини.

Бургаският тим взе участие в 8 от общо 11 дисциплини с отбор от 20 състезатели и е с най-много първи места – 6 на брой. Те са в дисциплините плуване мъже и смесени отбори, тенис на маса жени, щафета "Бързи заедно", стрийтбол жени и плажен волейбол мъже. Освен това той спечели 2 втори места - табла жени и петанк смесени отбори, трето място плуване жени, 4 пети места - петанк мъже и жени, табла мъже и плажен волейбол жени, 2 шести места - петанк жени и теглене на въже. Стефан Чалъков стана шампион в плуването.

Община Бургас подкрепи финансово участието на учителите в спартакиадата.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 2505 Последна промяна: 15:12:30, 18 септември 2023