Кметът проследи ремонтните дейности в класните стаи на Немската гимназия

Размер на шрифта: A A A Назад
Сряда, 14 Април 2021
Публикувано от: Радостин Рачев
Кметът проследи ремонтните дейности в класните стаи на Немската гимназия

Усилени ремонтни дейности вървят в класните стаи на Немската гимназия в Бургас. Те са свързани с отделянето на Английската гимназия в ж.к. „Изгрев“ в началото на настоящата учебна година и самостоятелното ползване на сградата в ж.к. „Зорница“ от НЕГ „Гьоте“.

„Общо 14 класни стаи в училището ще бъдат разширени и напълно обновени. Това ще осигури максимално комфортна среда на обучение на учениците на Немската гимназия“, сподели кметът Димитър Николов, който разгледа на място как върви ремонта в училищните кабинети.

Към тези помещения ще бъдат присъединени хранилищата на кабинетите, с което ще се разшири значително квадратурата на стаите. За тази цел в момента се демонтират преградните стени между тях.

Отделно от това, класните стаи се шпакловат, грундират и пребоядисват. Старите осветителни тела се демонтират и на тяхно място се поставя ново осветление. Амортизираната подова настилка също се заменя с нов ламиниран паркет.

Немската гимназия е създадена през далечната 1960-та година и днес в нея се обучават 771 ученици в 30 паралелки. След приключване на реконструкцията на класните стаи, възпитаниците на НЕГ „Гьоте“ ще учат в много по-добра и адаптирана към техните нужди образователна среда.

Ремонтните дейности, които се извършват в НЕГ „Гьоте“, са първия проект на Община Бургас подаден за финансиране към Фонд „Условия на труд“. Следващите три проекта към тази програма, които предстои тази година да стартират, са свързани с ремонт на медицинските кабинети в лечебните заведения: ДКЦ I, Белодробната болница и Центъра за психично здраве.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 3279 Последна промяна: 14:42:18, 14 април 2021