Кои ще бъдат големите победители на Burgas International Film Festival’ 2021 - обратното броене започна

Размер на шрифта: A A A Назад
петък, 23 юли 2021
Публикувано от: Анелия Казакова
Кои ще бъдат големите победители на Burgas International Film Festival’ 2021 - обратното броене започна

* И вие може да гласувате за своя фаворит още сега: https://burgasfilmfest.com/

 

Koй ще триумфира на шестото издание на Международен филмов фестивал Бургас /Burgas International Film Festival/ ще разберем днес, 23 юли, от 21.15 часа, когато е официалното награждаване и финалната вечер на кино фестивала. Любимото филмово събитие на бургазлии и гости се случи по традиция в морския град от 16 до 23 юли и подари на своята публика незабравими срещи с изкуството.

 

Общо пет са наградите, които ще отличат най-ярките филмови проекти, представени в осемте фестивални дни. Това са две награди за късометражно кино – за българска и международна продукция. Наградата на публиката, едно от най-ценните отличия за всеки артист, която се определя от вота на зрителите. Тук може да подкрепите своя фаворит: https://burgasfilmfest.com/

 

За голямата награда на Danny Lerner, предоставена от студио "Ню Бояна”, се състезават „ALL-IN“, „Оазис“ /Oasis/, „Нощта на звяра“ /The Night of the Beast/, „Момичето и паякът“ /The Girl and the Spider/, „Могъщата светкавица“ /Mighty Flash/, „Камъчета“ /Pebbles/ и „Ботокс“ /Botox/.

 

Тази година за първи път ще бъде връчена и награда на Младежко жури, създадено от млади хора с вкус към седмото изкуство.

 

Сред интересните събития тази година  още бяха бургаската премиера на филма „Шибил” на младия режисьор Никола Бозаджиев, 20-минутната лента  „Хлад“ на Девина, която успешно режисира баща си – големия актьор Васил Василев - Зуека.

 

Алекс Лазаров представи австрийската късометражна продукция „Светла въртележка”, а от селекцията на Оскар-ите гостува филмът „Дълбоко усещане”, който беше представен лично от копродуцента д-р Илиан Иванов.

 

„Филмът има над 4 млн. гледания онлайн и много хора се свързаха с нас, за да споделят за същите проблеми. В това е смисъла. Интересното е, че за първи път в киното се прави филм не с актьор, а с човек, който реално има зрителни и говорни проблеми. Сега актьорите добиват популярност в цял свят. За мен, като детски психиатър беше много интересно”, сподели д-р Илиан Иванов на първата премиера на „Дълбоко усещане” в Бургас.

 

Сред специалните гости бяха още копродуцентът на лентата „Страст - между бунт и примирение" Олга Дачева, режисьорката Ирена Даскалова и част от екипа на „Божоле” , актьорското дуо Диана Димитрова и Дарин Ангелов.

 

И не на последно място над 200 малчугана се насладиха на детската програма, включена в богатия афиш на събитието.

 

 

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 807 Последна промяна: 13:06:18, 26 юли 2021