Концертът „Незабрава“ в памет на Тончо Русев e днес в Летния театър

Размер на шрифта: A A A Назад
Четвъртък, 1 Септември 2022
Публикувано от: Димитър Шишманов
Концертът „Незабрава“ в памет на Тончо Русев e днес в Летния театър

Концертът „Незабрава“, посветен на 90-тата годишнина от рождението на големия музикант Тончо Русев, ще бъде в Летния театър на Бургас. Датата и часът остават същите – 1 септември, 20.30 ч.

Първоначалната идея бе спектакълът да бъде на пл. „Тройката“ и да се превърне в музикален празник под открито небе за хиляди бургазлии и гости на града. Прогнозата за валежи и гръмотевични бури стана причина да се потърси по-сигурна локация. Очакваме ви в любимия Летен театър!

На сцената ще се качат талантливи изпълнители, родом от Бургас или свързани с него, които ще участват в един празник, посветен на музиката. В афиша са имената на Рафи, Кристина Дончева, Стефан Илчев, Дишо и Иван, „Фортисимо“, Вокално трио „Déjà vu”, Димитър Атанасов и Христо Младенов, Мина Пенкова, Георги Дюлгеров и Марияна Добрева-Велева.

С цел приемственост и предаване на музиката през поколенията, по новите аранжименти на златните песни на Точно Русев работят аранжорите Пламен Велинов, Димитър Атанасов, Петър Алексиев, Руслан Карагьозов и Красимир Гюлмезов.

Серията от събития, посветени на композитора, включва още създаване на постоянна експозиция, носеща неговото име; изработка и отпечатване на музикална школа с новите аранжименти, каталог и CD с песни от концерта, които ще бъдат подарени на бургаските училища; изработка и експониране на външна изложба, посветена на живота и творчеството на почетния бургазлия.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 2238 Последна промяна: 12:02:40, 01 септември 2022