Любима приказка оживява в кукления театър – днес е премиерата на спектакъла "Жабокът цар"

Размер на шрифта: A A A Назад
Сряда, 7 Декември 2022
Публикувано от: Анелия Казакова
Любима приказка оживява в кукления театър – днес е премиерата на спектакъла

Тази вечер, 7 декември (сряда), от 18:30 часа в залата на кукления театър ще се играе премиерата на спектакъла "Жабокът цар". Режисьор на постановката е Веселин Бойдев, сценографията е дело на Кристиян Божков, а на сцената ще видите актьорите Грета Кръстева, Калин Зафиров, Румяна Кралева.

Една любима приказка оживява на сцената на кукления театър, а сюжетът на Братя Грим разказва за срещата на принцеса с весел жабок. Той обещал да й върне топката, която тя изпуснала в езерото, но в замяна поискал приятелството й. Принцесата, без да се замисли, обещала да станат приятели, но още на другия ден съжалила за това свое обещание.

Защо ли? Защото Жабокът пристигнал в Двореца. И едва ли можете да си представите какво се случило после. Колко поразии направил той и в колко смешни ситуации се оказала Принцесата. Но заради обещаното приятелство тя трябвало до изтърпи всичките му прищявки.

Ако обичате весели истории, тази приказка много ще ви хареса. И както във всяка истинска вълшебна приказка, Злото ще бъде победено. Приятелството между Жабокът и Принцесата ще развали магията на злата магьосница Гьола и грозният жабок ще се превърне в красив Принц.

Това е една истинска приказка за приятелството.

Билети можете да си закупите от касите на театъра, които ще бъдат отворени от 17.30 часа.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 786 Последна промяна: 13:42:37, 12 декември 2022