Малчугани от 33 детски градини изработиха 250 мартеници, които ще бъдат дарени на украински деца в Бургас

Размер на шрифта: A A A Назад
Четвъртък, 29 Февруари 2024
Публикувано от: Радостин Рачев
Малчугани от 33 детски градини изработиха 250 мартеници, които ще бъдат дарени на украински деца в Бургас

Над 250 мартеници бяха получени в Центъра за подкрепа на личностното развитие. Те са изработени от сръчните ръце на деца от 33 бургаски детски градини. Идеята на ЦПЛР е да накара децата от ранна възраст да развият у себе си качеството на благотворителност и доброволчество. Повечето от мартениците са уникати, изработени от природни материали, съчетани с креативни идеи.

На 1 март Баба Марта, в чиято роля ще влезе Николета Кирязова от театрална школа „Детско царство” към ЦПЛР, ще закичи с мартеница украински деца, които се обучават в центъра в ДГ "Райна Княгиня". Той бе сформиран по проект „Уницеф България и Община Бургас - заедно за уязвимите деца и младежи“.

Мартеницата се подарява на децата и учениците от украинската общност като символ в българските традиции на настъпващата пролет, носещ пожелание за здраве, плодородие, чистота и щастие. Съвместното честване на този пролетен празник ще даде възможност на децата от украинската общност по-лесно да се приобщат към нашата култура, защото културата приобщава всички народи.

Всяка детска градина ще получи грамота за участие от Община Бургас.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 641 Последна промяна: 11:21:56, 29 февруари 2024