Малките плувци от КВС „Бургас“ се върнаха с медали от турнир в Стара Загора

Размер на шрифта: A A A Назад
Вторник, 16 Март 2021
Публикувано от: Мариета Ханджиева
Малките плувци от КВС „Бургас“ се върнаха с медали от турнир в Стара Загора

След дълго прекъсване и най-малките плувци получиха възможност за изява. Провелият се през изминалите дни турнир в Стара Загора предостави възможност на 9-, 10- и 11- годишните да покажат своите способности.

Заради епидемичната обстановка в страната Клуб по водни спортове „Бургас“ се представи с намален състав от 12 състезатели, като за 7 от тях това беше първо състезание от календара на БФПС.

Всички участници се представиха много добре и подобриха личните си времена, доказателство за което е поредната челна позиция на клуба в класирането за прогресията на състезателите. Някои от 11-годишните дори успяха да покрият нормативите си за участие на държавно първенство за 25-метров басейн, а повечето участници се класираха в предните позиции.

Три от медалите - 1 златен и 2 сребърни, бяха спечелени от Александра Попова - 1 място на 50 метра гръб, и 2 втори места на 50 метра свободен стил и 50 метра бътерфлай. Виктор Гинов пък допълни колекцията с едно второ място на 50 метра гръб.

За трите си години в плуването КВС „Бургас“ върви във възходяща линия на своето развитие, а младият треньор на бургаският клуб Иван Попов получи поздравления за работата си от съдийския състав.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 2445 Последна промяна: 13:29:32, 16 март 2021