"Манастирската култура на Балканите" в Нощта на музея и през летния сезон в Историческата експозиция

Размер на шрифта: A A A Назад
Сряда, 18 Май 2022
Публикувано от: Димитър Шишманов

На 21 май в Историческия музей на ул. "Лермонтов" № 31 ще бъде открита изложбата "Манастирската култура на Балканите" на Исторически музей - Самоков. Събитието е част от Европейската нощ на музеите, която РИМ – Бургас и тази година ще отбележи с богата и разнообразна програма.

Тя представлява малка част от многобройните фотографски творби на проф. Михаил Енев, преподавател в Националната художествена академия. Човекът, на когото дължим представите си за онова, което се съхранява в манастирите у нас и на Света гора.

Със заснемането и изследването на произведенията на средновековните и възрожденски майстори, проф. Енев попълва празнините в духовната ни история и предлага своята визия за един изчезнал, но непрекъснато напомнящ за себе си свят на изкуство.

В деня на откриването ще бъдат показани избрани образци от фотоизложбата, с които се надяваме да възбудим интереса на посетителите за разглеждане и на останалите фотографии, които ще бъдат подредени в следващите дни. Изложбата ще гостува в музея до края на летния сезон. Откриването ще бъде от 18:00 часа в Историческия музей, ул. "Лермонотов" № 31.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 699 Последна промяна: 11:27:48, 18 май 2022