Млад бургаски талант завоюва голямата награда на Асоциацията на българските модни дизайнери

Понеделник, 17 Юни 2024
Публикувано от: Димитър Шишманов
Награда за моден дизайн, Велизара

Велизара Карайотова, възпитаник на Център за млади таланти - Бургас, завоюва първо място на състезанието „Ревю в кутия“ - социален проект на Асоциацията на българските модни дизайнери.
Конкурсът съчетава творческия дух и социалния елемент, предоставяйки възможност на млади таланти в модата да се изявят и развият. Насочен е към ученици и студенти с интерес към текстила, облеклото и модния дизайн. Наградата осигурява участие на Велизара в курс по моден дизайн в университет NABA (Nuova Academia di Belle Arti) в Милано, Италия. 
 Големия си успех Велизара постига благодарение на петгодишното си обучение и развитие на дарбата си в проекта по моден дизайн „Дебют” на Център за млади таланти - Бургас. „Модата и изкуството ме вълнуват от малка. От 6 години съм възпитаник на Център за млади таланти. Първо се занимавах с приложни изкуства, а после с моден дизайн. Благодарна съм за всичко, което съм научила и продължавам да се развивам в любимата сфера. В този конкурс се включих без да очаквам, че ще спечеля. Бях много развълнувана. Процесът на работа беше труден, но забавен, и темите много ми допаднаха. Радвам се от победата си”, сподели Велизара. 
Конкурсът „Ревю в кутия“ е уникален шанс за младите бъдещи  модни дизайнери да се изявят, да повярват в своите възможности и да разгърнат таланта си. С него те получават подкрепата, от която се нуждаят за реализацията на идеите си.
На събитието на 12.06 в Художествена зала Виваком, с любезното съдействие на АБМД, участниците бяха уважени с нужното внимание и отношение за своята неуморна работа по създаването на моделите си.
За мен като ръководител на проекта на моден дизайн това беше най-впечатляващото и изискано модно събитие, на което съм присъствала до този момент.
„Аз и Велизара сме изключително развълнувани и  благодарни за високата международна оценка, която получихме от екипа на NABA Италия. Също така искаме да признаем, че конкуренцията, която преодоляхме, бе нелека и на много високо ниво. Горди сме, че ние сме доказателство, че когато си упорит и работиш с любов, нещата се получават и един ден намират своето признание”, коментира Тоня Атанасова, ръководител на проекта по моден дизайн „Дебют”. 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1562 Последна промяна: 11:35:48, 17 юни 2024