Младите доброТворци използваха неделния слънчев ден и залесиха цяла поляна в парка в кв. „Ветрен“

Размер на шрифта: A A A Назад
Понеделник, 1 Февруари 2021
Публикувано от: Радостин Рачев
Младите доброТворци използваха неделния слънчев ден и залесиха цяла поляна в парка в кв. „Ветрен“

Бургаските младежки доброТворци използваха вчерашното пролетно време, за да залесят „гола“ поляна в парка в квартал „Ветрен“. На нея те засадиха 54 фиданки липа. Около тях младежите ще поставят изрисувани камъчета с името на дървесния вид. Инициативата е част от идеята за проекта ни „Зелени заЕдно“. Целта на младите хора е да заменят всяко изхвърлено шише или отпадък с посята фиданка, която да направи Бургас по-зелен и по-чист за всички.

Проектът „Зелени заЕдно“ стартира още на 08.01, когато бяха посети първите 10 дръвчета в обособени места около Младежкия културен център. Липата е от вид Tilia cordata - дребнолистна липа. И е с размери от 80 см. до 150 см., а фиданките са предоставени безвъзмездно от екологичната инициатива „Гората.бг“.

По-чисти, по-подредени, по-зелени, по-свежи. Такива трябва да бъдат парковете и градините, където прекарваме време с приятели и семейство, където водим децата, където разхождаме домашните си любимци.

Затова младите доброТворци на Бургас смятат, че като отраснат младите липи всички бургазлии ще се наслаждават на аромата им лете и на чая от плодовете им зиме, а тези действия ще подобрят родния им град, правейки го още по-прекрасно място за живеене.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1487 Последна промяна: 15:53:42, 01 февруари 2021