„Модерният буквар” на Недялко Йорданов и София Каракушева ще бъде представен в Бургас на 7 октомври в библиотеката

Размер на шрифта: A A A Назад
Сряда, 4 Октомври 2023
Публикувано от: Анелия Казакова
„Модерният буквар” на Недялко Йорданов и София Каракушева ще бъде представен в Бургас на 7 октомври в библиотеката

“БУКВИТЕ В СТИХЧЕТА И КАРТИНКИ” е заглавието на най-новата детска книжка на поета Недялко Йорданов. Изданието е красиво илюстрирано от художничката София Каракушева / Sophia Karakusheva Illustration Art.

Книгата, които мнозина определят като „модерен буквар”, дава възможност на децата да учат буквите по забавен и много увлекателен начин.

Вземаш молива в ръка, тук чертичка полегата, там чертичка полегата и чертичка във средата…, това е начинът да се напише буквата А от азбуката ни. Така през стихотворната форма малките ученици получават знание, което да ги мотивира в четенето и да ги превърне в малки изследователи. Неусетно, стихче по стихче, първокласниците овладяват не само начина за изписване, но и визуално – с помощта на познати животни или любими герои, запомнят буквата.

Премиерата на книжката ще се състои на 7 октомври, събота, от 11.00 часа, в изложбената зала на етаж 4 в Център за съвременно изкуство и библиотека.

Освен двамата автори, в срещата ще вземе участие и харизматичната Кина Йорданова, която е ученичка във втори клас и внучка на обичания поет.

 

Събитието се организира от Община Бургас. Входът е свободен.

Файлове:

InCollage_20231004_104027697.jpg

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1054 Последна промяна: 12:03:53, 04 октомври 2023