„Морски песъчинки“ с концерт в двора на Етнографския музей тази сряда

Вторник, 3 Октомври 2023
Публикувано от: Стефан Минчев
Музика

След вълнуващото начало на поредицата културни събития, „Есенна Етно палитра“ продължава с още един концерт в Бургас. Тази сряда, 4 октомври, от 17.30 ч., ще се насладите на изпълненията на талантите от вокална формация „Морски песъчинки“. Събитието ще се проведе в двора на Етнографски музей с вход свободен.

Вокална формация ”Морски песъчинки” – гр. Бургас е създадена през 2003 г. Носител е на многобройни призови места в национални и международни конкурси и фестивали. Някои от тях са: Гран при на НК „Хармония“ – Стара Загора, Гран при на НК „Орфеево изворче“, двукратно Гран при на МФИ „Трикси“ – Албена, Гран при на НК „Коледна изповед“ – Кюстендил, Гран при на НК „Път към славата“ – София 2020 и много други. Изнасят самостоятелни концерти не само в България, но и в цяла Европа. Неизменна част от културния живот на Бургас, ВФ”Морски песъчинки” впечатлява с богатия си и разнообразен репертоар в различни стилове.

Техен ръководител е Милена Добрева – основател и диригент на Вокален ансамбъл „Фортисимо“. Съвсем наскоро тя бе удостоена с приза „Почетен гражданин на Бургас“.

По време на втория концерт от поредицата жители и гости на града отново ще могат да се насладят на освежаващи напитки и вкусни предложения в Етно кафене – градският оазис на Бургас.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1521 Последна промяна: 14:13:23, 04 октомври 2023