Морското дерби "Черноморец" - "Черно море Тича" е днес в зала "Бойчо Брънзов", двама от "акулите" вече са национали

Сряда, 8 Февруари 2023
Публикувано от: Стефан Минчев
Морското дерби

Морското дерби от 20-ия кръг в Националната баскетболна лига при мъжете между отборите на "Черноморец" и варненския "Черно море Тича" е днес от 19:00 часа в зала "Бойчо Брънзов".

Масовите билети за вход са по 7 лева. По 3 лева е талончето за ученици до 18 години и пенсионери. Безплатно ще влизат децата до 12-годишна възраст.

Във временното касиране "Черноморец" заема седмо място с 25 точки, а "Черно море Тича" е десети с 22 точки. При успех нашите ще се изкачат на шесто място, като ще изпреварят "Берое", който е с 26 точки и в този кръг почива.

Добра новина дойде в лагера на "Черноморец", след като стана ясно, че селекционерът на националния отбор Росен Барчовски е включил в списъка си от 15 имена и тези на двама от "акулите". Това са капитанът Георги Боянов и крилото Симеон Лепичев. Те получават такава покана за първи път.

На националния отбор му предстоят два квалификационни мача за Евробаскет 2025. В първата среща на 23 февруари България гостува на Румъния в Плоещ. На 26 февруари предстои домакинство в зала "Арена Ботевград" срещу тима на Португалия.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1816 Последна промяна: 09:45:35, 10 февруари 2023