На площада пред църквата има нещо ново, красиво и функционално – пазете го!

Размер на шрифта: A A A Назад
Понеделник, 7 Ноември 2022
Публикувано от: Стефан Минчев
На площада пред църквата има нещо ново, красиво и функционално – пазете го!

Община Бургас от години търси и намира начини да обогати градската среда с малки, но интересни и запомнящи се архитектурни елементи. Такива, което те карат да се усмихнеш. И да запомниш Бургас като креативен град със своя специфична атмосфера.

Такъв пореден малък проект е изпълнен на площад „Св. св. Кирил и Методий“. Обособено е ново пространство за отдих и комуникация, като жива връзка между ул. „Алеко Константинов“ и обновения Етнографски музей.

Визията представя модерна органична вълнообразна форма, вдъхновена от морето и търсеща формиране на характерна за града идентичност. Основното тяло представлява вълна от четири прогресивно намаляващи части, които оформят три сектора за сядане с различни по височина седалки и облегалки, с един последен сектор, служещ за декоративно озеленяване.

Финансирането е осигурено по проект BG16RFOP001-1.004-0015-C02: „Път на културно-историческите ценности през вековете - изпълнение на консервационно-реставрационни дейности в сградата на Етнографския музей и прилежащото дворно пространство и изграждане на Улица на занаятите“, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020“.

Изпълнител на проекта е ГРИД-АИ – студио за високотехнологична архитектура и нестандартен дизайн.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 4026 Последна промяна: 13:41:16, 09 ноември 2022