Началото на инициативата "Коледна горичка" в парк „Езеро“ се отлага за 28 януари

Размер на шрифта: A A A Назад
Вторник, 18 Януари 2022
Публикувано от: Радостин Рачев
Началото на инициативата

Най-новата инициатива на Община Бургас за засаждане на коледна горичка в парк „Езеро“, която трябваше да се проведе на 21 и 22 януари, се отлага за следващата седмица. Поради очакваните ниски температури в края на тази седмица и с оглед на епидемиологичната обстановка, проявата ще бъде насрочена за 28 и 29 януари.

Вече са избрани два големи и удобни терена в парк „Езеро“, които се намират в близост до оградената площадка за разходка на кучета и байк парка.

Първите дръвчета в новата горичка ще са 160 елхи, с които Община Бургас украси улиците на града за празниците през декември, но към инициативата вече заявиха желание за участие редица бургаски училища и детски градини, които също са използвали в коледната си украса живо дръвче.

На въпросното място в парк „Езеро“  на 29 януари може да засади своята коледна елха и всяко бургаско семейство, което предварително е заявило това на посочения мейл: [email protected]

Повече за инициативата за засаждане на живи коледни дръвчета в парк „Езеро“ можете да научите на: https://www.burgas.bg/bg/novini/obshtina-burgas-postavya-nachaloto-na-koledna-gorichka-v-park-ezero

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 886 Последна промяна: 12:50:02, 18 януари 2022