Над 200 участници ще се включват в Общинския спортен уикенд в събота на „Флората“

Размер на шрифта: A A A Назад
Петък, 30 Септември 2022
Публикувано от: Димитър Шишманов
Над 200 участници ще се включват в Общинския спортен уикенд в събота на „Флората“

Над 200 участници ще се включат в третото издание на Общинския спортен уикенд. Той ще се проведе на 1 октомври, събота, на тревното покритие до Експоцентър „Флора“. Бургазлии и гостите на града са поканени да станат съпричастни с проявата, да подкрепят, окуражат и аплодират спортистите.

Организатор е Община Бургас. Зрителите ще се насладят на атрактивни изпълнения на деца, юноши, девойки, мъже и жени от 14 спортни клуба, които ще презентират и ще се включат с демонстрации.

Началото е в 10:30 часа. Поле за изява първи ще получат състезателите по американски футбол от клуб „Пиратите“.

След тях ще се изявяват последователно клуб по бойни изкуства „Хикари Додж“, брейк школата към Младежкия дом, хора с увреждания от клуб „Джавелин“ и СК „Киокушин Спирит“. Сред участниците е и клубът по спортно ориентиране "Странджа".

В обедните часове, между 12:15 и 12:40, официалните гости на спортния уикенд – големият футболен треньор Димитър Димитров - Херо, световният рекордьор по плуване Цанко Цанков, двукратният световен шампион по кикбокс Атанас Божилов, играещият треньор на волейболния „Нефтохимик 2010“ Иван Станев, директорът на СУ „Юрий Гагарин“.

Янчо Стойчев и възпитаниците на училището Ердал Галип и Димитър Рачев, които са медалисти от световни и европейски първенства, ще раздават автографи на участниците.

Всички желаещи ще имат възможността да се снимат за спомен.

Следобедният сеанс на Общинския спортен уикенд ще стартира веднага след това с акробатите от клуб „Акро Джъмп“. Следват демонстрации от Фехтовален клуб „Корсар“, на акробатите от клубовете „Бургас“ и „Нефтохимик“, на бургаската школа по полденс. Накрая всички ще видят демонстративните изпълнения на малките грации от СКХГ „Черноморец“, на каратеките от СК „Цанев“ и за финал, на представителите на ръгби клуб „Моряците“.

Всички участници в Общинския спортен уикенд ще получат грамота.

Текст: Велизар Маджаров

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1572 Последна промяна: 12:25:16, 03 октомври 2022