Над 400 бургаски деца бяха отличени за завършване на второто издание на курса по компютърно програмиране

Размер на шрифта: A A A Назад
Петък, 9 Септември 2022
Публикувано от: Радостин Рачев
Над 400 бургаски деца бяха отличени за завършване на второто издание на курса по компютърно програмиране

Общо 430 деца бяха отличени на официална церемония в Международния конгресен център за успешно приключване на второто издание на курса по компютърно програмиране през лятната ваканция. Обученията са напълно безплатни и са част от новата програма „Coding Kids”, организирана от Община Бургас, Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации в партньорство с EPAM Systems Bulgaria.

В ролята на обучители по технологии на децата бяха 12 от най-изявените ученици на Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации в Бургас, които също получиха отличия.

„Чрез тази програма целим да запалим любопитството на децата, да усвоят нови умения и да ги превърнем от консуматори на технологии в техни създатели. От 160 през пролетната ваканция децата, които през лятото преминаха успешно обучението, са общо 430 от 15 бургаски училища и детски градини. Това показва, че има силен интерес към програмата, затова ще продължим да я развиваме и надграждаме“, заяви на откриването на церемонията кметът Димитър Николов, който връчи сертификатите на обучителите и на участниците.

Специален музикален поздрав към участниците в програмата отправиха солистите на вокална формация към ЦПРЛ Бургас с ръководител Милена Добрева - Боряна Стоянова и Ния Стоянова.

И този път занятията се водиха на трите локации - в Международния конгресен център на Морска гара, в Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации и в ОУ „Александър Георгиев Коджакафалията”.

Програмата „Coding Kids Burgas“ има за цел да предостави възможност на всяко дете в Бургас на възраст от 6 до 12 години да получи безплатно начално образование и равен старт в сферата на програмирането и дигиталните технологии.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 973 Последна промяна: 10:36:44, 12 септември 2022