Над 600 бургаски деца участваха във викторините по английски език

Размер на шрифта: A A A Назад
Сряда, 19 Май 2021
Публикувано от: Радостин Рачев
Над 600 бургаски деца участваха във викторините по английски език

Рекорден брой бургаски деца участваха тази година във викторините по английски език. Общо 383 деца от предучилищните подготвителни групи от 13 детски градини и 239 ученици от първи клас на 11 училища се включиха в HAPPY GREEN PLANET“, организирани за четвърта поредна година от Община Бургас и Центъра за подкрепа на личностното развитие.

Викторините са част от образователните дейности по реализиране на Програмата за ранночуждоезиково обучение по английски език на Община Бургас. Те бяха проведени от 12 учители по английски език към ЦПЛР-Бургас.

Децата изпратиха екологични послания, показаха знания и умения, участвайки в многообразието от игри и различни предизвикателства. Те търсеха боклучени чудовища, изчистваха морското дъно от отпадъци и изработваха картини от органични материали, разпределяха животни според средата им на живот.

Малчуганите влязоха в ролята на обучени еколози, за да решават различни екологични казуси, създадоха прекрасни творения от рециклируеми материали като дрехи, бижута и аксесоари, които демонстрираха на своеобразно модно ревю, назоваваха различните видове отпадъци и ги разпределяха в съответните контейнери за разделно събиране, осигурени с любезното съдействие на  ЕКОПАК АД. Така показаха колко щастлива може да бъде планетата ни, ако е чиста и колко тъжна, ако не я опазваме.

Цялата тази палитра от дейности и инициативи допринесе за развиването на екологична култура у децата, положително отношение към природата и повиши увереността им в използването на английския език, създавайки емоционално неразривна връзка между дете, природа и език.

Викторините се проведоха при спазване на всички противоепидемични мерки.

 

Линк към галерия:

https://youtu.be/UOhW-33zNDY

https://youtu.be/E5vxJDnYc9M

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1159 Последна промяна: 16:00:40, 19 май 2021