Напредва обособяването на индустриалната зона край „Меден рудник“, демонтират КПП на пътя за Созопол

Сряда, 10 Февруари 2021
Публикувано от: Мариета Ханджиева
Напредва обособяването на индустриалната зона край „Меден рудник“, демонтират КПП на пътя за Созопол

Напредва изместването на комуникациите за Фаза 2 на Индустриален и логистичен парк – Бургас – 600 декара близо до к-с „Меден рудник“. На този етап това се електропроводи на ЕСО и EVN, които ще осигурят промишлено количество енергия, както и водопровод. По-късно ще бъдат прокарани газ, интернет и др.

За осигуряване сервитутите на новите комуникационни трасета се налага демонтиране на КПП на пътя за Созопол, веднага след Пътен възел Юг. Изпълнението на тази задача започна днес. Съгласувано е с ОД на МВР.

В разговори с ръководството на бургаската полиция е постигнато съгласие, че новата точка за поставяне на КПП ще бъде отново на пътя за Созопол, но близо до бензиностанция „Петрол“, преди отбивката за кв. „Крайморие“, съобщи кметът Димитър Николов. Община Бургас поема ангажимент да построи сградата.

 

* При разкрити повече от 800 работни места, 35 компании са закупили терени в Индустриален и логистичен парк - Бургас – Фаза 1, промишлена зона „Север“. От тях 24 обекта са завършени. Това са малки и средни предприятия с разнородна дейност. Наличните терени там са изчерпени.

В момента се прокарват комуникациите за втора фаза на Индустриален и логистичен парк - Бургас - 600 декара на входа на к-с "Меден рудник". Има и вече заявен инвестиционен интерес към нея. Наличието на жилищния комплекс близо до територията е голям плюс, защото с населението си от десетки хиляди души, повечето в млада възраст, той може да предложи разнообразни кадри на бъдещите работодатели.    

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 2870 Последна промяна: 15:25:26, 11 февруари 2021