Насладете се на лято, музика и “Симбиотично” на 26 юни

Размер на шрифта: A A A Назад
вторник, 22 юни 2021
Публикувано от: Мариета Ханджиева
Насладете се на лято, музика и “Симбиотично” на 26 юни

Необичаен концерт  в еко и арт пространството  „симБиотично“ ви очаква на 26 юни от 19.00 часа. Музикалният проект е на "Прегърнат облак"

Пространството "симБиотично" е поддържано и развивано от Българска фондация “Биоразнообразие”. „симБиотично“ е разположено между морето и езерото, на 200 м от басейните с лечебна луга и кал. Стара солничарска барака е превърната в музей-че на езерото, където е инсталирана изложбата „симБиотично“, инсталацията „Сол“, солничарски кът, образователни игри за деца и кът със сувенири. Има богата Морска библиотека, която може да бъде четена на хамаците отвън или на плажа наблизо.

Българска фондация Биоразнообразие обединява хората с различни идеи за опазването на българската природа. Екипът работи за съхраняване на природните ресурси, промяна на отношението към защитените територии и защитените видове и осъзнаване на възможностите, ползите и отговорностите към тях.

Последвайте ги във фейсбук, за да научите всичко най-интересно за Атанасовско езеро, което правят - https://www.facebook.com/saltoflife.biodiversity.bg

Кой е в Облака?

"Прегърнат облак" е малък музикален кръг от китара, глас, чело и перкусии. Групата стартира през 2019 г. в Бургас с авторската музика на бургаската певица Теодора Станчева. Първият албум на групата е записан и заснет изцяло в природна среда. За реализацията му групата получава подкрепа от Национален фонд “Култура”. В групата участват и бургаските музиканти: Асен Хайдутов /перкусии/, Евелина Савова /чело/, Ивайло Нинчев /китара/, Тодор Тодоров / китара/. Композициите на песните, текстовете и вокалното изпълнение са дело на Теодора Станчева, известна на бургаските меломани от участието си в рок група Bee in the bonnet.

Концертът ще включва изцяло авторска музика.

Част от творчеството на "Прегърнат облак" можете да слушате и видите тук: https://www.youtube.com/channel/UCzAW90sKFpqZL4Iz4r5Kvaw

Това лято „симБиотично“ отново работи в сряда, четвъртък и петък от 17 до 20 часа. Входът за посещение е безплатен за деца до 7 години и 2 лв. за възрастни. Домакините от фондация Биоразнообразие са отворени за всякакви съвместни инициативи, арт проекти и уъркшопи през цялото лято.

Входът за концерта е свободен.

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 728 Последна промяна: 09:40:25, 23 юни 2021