Националите по подводен риболов с Валентин Люцканов в състава са в Топ 10 на Световното в Сардиния

Размер на шрифта: A A A Назад
Понеделник, 27 Септември 2021
Публикувано от: Димитър Шишманов
Националите по подводен риболов с Валентин Люцканов в състава са в Топ 10 на Световното в Сардиния

Невероятно представяне на Световното първенство по подводен риболов в Сардиния записа националният отбор на България, воден от бургаския състезател на „Черноморец“ – Валентин Люцканов, който е капитан на нашите. В тима са още Анастас Бъчваров, Мирослав Илчев и Димитър Катрафилов. Домакин на 32-то издание на най-големия форум в този спорт беше Италия. За първи път в историята на подводния риболов се състоя и Световен турнир за жени.

Състезанието се проведе в град Арбатакс на остров Сардиния. В него взеха участие общо 25 отбора, от които 19 мъжки. Въпреки ограниченото време и възможности за нашите състезатели, те се представиха повече от достойно. Българският отбор зае 10-то място в крайното класиране, което го поставя до държавите с дългогодишна история и богат опит в подводния риболов. Родните харпунисти бяха поставени в условия, близки до предела на силите им, поради липсата на риба и необходимостта от дълбочинни гмуркания. Екстремните условия не повлияха на добрите резултати, а Анастас Бъчваров и Мирослав Илчев се откроиха с много добър улов.

Челната тройка традиционно беше окупирана от най-силните в подводния риболов. Италия зае първо място. Испанският тим е втори, а бронза остана за гърците. В индивидуалната надпревара първи е Джакомо де Мола (Италия), след него се нареди Оскар Сервантес (Испания), а трети Степко Кесич от Хърватска. В женската надпревара световни шампиони са Испания, САЩ са втори, а трети е Италия. В индивидуалното класиране първите три места бяха окупирани от испанки.


 

Текст: Велизар Маджаров

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1860 Последна промяна: 15:09:32, 28 септември 2021