НЧ „Св. св. Кирил и Методий 1985“ обявява конкурс за рецитиране на стихотворение за народните будители

Понеделник, 25 Септември 2023
Публикувано от: Радостин Рачев
НЧ „Св. св. Кирил и Методий 1985“ обявява конкурс за рецитиране на стихотворение за народните будители

По повод 1 ноември – Денят на народните будители, народно читалище „Св. св. Кирил и Методий 1985“ обявява конкурс за рецитиране на стихотворение от или за народните будители.

Конкурсът цели да поощри и утвърди интереса на децата към рецитаторското изкуство, да популяризира българските просветители, книжовници, революционери. Участниците трябва да са на възраст от 4 до 10 години.

Всеки участник следва да изпрати видеоклип с едно стихотворение до 5 минути, отговарящо на темата. До журиране ще се допускат само индивидуални изпълнители.

Видеоклипът трябва да бъде записан в добра звукова среда – без странични звуци или шумове, достатъчно осветление, добра резолюция и с хоризонтален изглед.

Изпълненията ще се оценяват по изразителност, дикция и цялостно актьорско присъствие.

Участниците изпращат на ел. поща: [email protected] до 22 октомври 2023 г. своето видео и информация: Име и фамилия на участника, възраст, детска градина или учебно заведение, тел. за връзка и ел. адрес, автор и заглавие на стихотворението.

Тричленно жури в състав: Алекс и Гергана Анмахян – професионални актьори от Държавен куклен театър – Бургас и Диан Димитров - председател на Народно читалище „Св. св. Кирил и Методий 1985“, ще определят отличените участници в две категории: от 4 до 6 г. и 7 до 10 г.

На 1 ноември 2023 г. ще се обявят и отличените.

За повече информация тел.: 0895 506 219 и на адрес: Бургас, ж.к. „Меден рудник“, бл. 25 /партер/.

* Личните данни на участниците в конкурса ще бъдат обработени и използвани единствено за целите и осъществяването на настоящата изява при спазване на българското законодателство.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1756 Последна промяна: 14:43:38, 25 септември 2023