Не пропускайте документалния филм „Изборът“ тази събота в КТК „Ченгене скеле“

Размер на шрифта: A A A Назад
Четвъртък, 21 Септември 2023
Публикувано от: Димитър Шишманов
Не пропускайте документалния филм „Изборът“ тази събота в КТК „Ченгене скеле“

На 23 септември от 15:15 часа в конферентната зала на Културно-туристически комплекс „Ченгене скеле“ ще се излъчи филмът „Изборът“. Събитието е вече традиционно продължение на няколко проекта, организирани от бургаския отдел на Полското културно-просветно дружество „Владислав Варненчик“.

Един от тях е „Полските следи по българското Южно Черноморие – наследството“, чийто акцент бе филмът „Нашите следи”, излъчен миналата година отново в края на септември. Тазгодишният проект е под наслов „България и Полша ръка за ръка”. Началото на филма „Изборът” започва с кратка историческа част, представена от писателката Галина Златарева. Тя описва преплетените истории на Полша и България през годините. Следващите кадри представят личните истории и житейски път на поляци, българи, както и на тяхното общо поколение.

Гости на събитието ще бъдат представители на Полското консулство, дипломати, членове на полския клуб във Варна, както и членове на бургаския отдел на Полското културно-просветно дружество „Владислав Варненчик“. Официален гост на събитието е българската писателка Галина Златарева. Посланието на филма е свързано с идеята нашите избори да бъдат насочени към това да продължаваме да градим и ценим братската връзка между двете славянски държави, както и да бъдем горди, че сме я запазили и продължаваме да я пазим до днес.

Всеки желаещ да посети прожекцията, може да го направи с вход свободен тази събота.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 412 Последна промяна: 09:42:00, 21 септември 2023