НЕГ „Гьоте“ с първо участие в инициативата “Schools + Global Community” на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие

Петък, 2 Юни 2023
Публикувано от: Радостин Рачев
Изображение 1063580

Деница Василева, учител по гражданско образование в НЕГ „Гьоте“ – Бургас, участие взеха професор Найден Шиваров, директор на Националния STEM център и г-н Наско Стаменов, учител в НПМГ „Акад. Любомир Чакалов“ взеха участие в конференция на международната организация OECD във връзка с представянето на новата мрежа Schools+, която се проведе в Париж.

Целта на инициативата „Schools+” e развитието на иновативните подходи в образованието, както и представянето на изкуствения интелект, като на конференцията бяха представени редица интересни и вдъхновяващи идеи за бъдещето на образованието.

Начало на конференцията даде Андреас Шлайхер, водещ математик, статистик и анализатор в областта на образованието, който сподели своите наблюдения относно трансформациите, които се случват в съвременното образование. Той подчерта важността на персонализираното обучение и възможностите, които технологиите предоставят за разширяване на образователния опит. Шлайхер, също така разгледа значението на сътрудничеството между ученици и преподаватели.

На панелна дискусия експерти от образователния сектор обсъдиха въпроси, свързани с внедряването на нови технологии в учебния процес. Те обменяха идеи за ефективното използване на виртуална реалност, разширена реалност и изкуствен интелект, в частност - употребата на Chat GPT в образователните цели.

Ключово за мрежата Schools+ ще бъде да осигури единно пространство за обединяване на образователни мрежи, които да обменят идеи и подходи към общите предизвикателства. Глобалната общност Schools+ ще събере всички участници в мрежата (представители на двете мрежи, организации и малка селекция от участващи училища) и ще се среща два пъти годишно.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1372 Последна промяна: 14:28:45, 05 юни 2023