Нестихващи аплодисменти за мюзикъла “Здравей! Как си, приятелю?” по песните на Стефан Диомов в София

Понеделник, 22 Април 2024
Публикувано от: Анелия Казакова
Нестихващи аплодисменти за мюзикъла “Здравей! Как си, приятелю?” по песните на Стефан Диомов в София

* На бургаска сцена очакваме представлението в най-скоро време

 Нестихващи аплодисменти и възторжена публика посрещна двете представления на мюзикъла “Здравей! Как си, приятелю?” в София. Премиерата на дългоочакваното музикално събитие се състоя на 20 април.

Проектът „Здравей!Как си приятелю” обединява 23 песни на композитора Стефан Диомов. Героите на иновативния мюзикъл разкриват дълго стаени тайни и откровения. Този уникален музикален проект вплита затрогващите текстове на песните, изпълнени от Тони Димитрова, Пламен Ставрев, Тоника, Тоника СВ, Домино и Фамилия Тоника в една лична история за приятелство и любов.

Идеята за мюзикъла е на Еделина Кънева, а либретото на Юрий Дачев. Режисьор на постановката е Камен Воденичаров. Музиката, аранжиментите и оркестрацията по песните на Стефан Диомов са поверени на младия, но вече утвърден маестро Георги Милтиядов, който е и диригент – постановчик. Диригент на постановката е маестро Людмил Горчев, сценографията и костюмите са на Николина Костова – Богданова, хореограф е Йоанна Стоянова, а координатор на проекта Пеньо Пирозов.

Сюжетната линия на мюзикъла връща приятни спомени и топли сърцата на зрителите. Защото героите са сякаш вечните – Примерната, Самоувереният, Нетърпеливата, Суетната, Закъснелият, Вечният бунтар – Клошарят, двама влюбени младежи и, разбира се, една вече пораснала „малка“ дъщеря Мария.

Солистите на Музикалния театър разказват за първата и старата любов, за възходите и паденията, за прошката и обидата, за разделите и събиранията, но най-вече за едно вечно и искрено приятелство.

Мюзикълът има още две дати за месец май – 10-ти 12-ти, на сцената на музикалния театър.

 * Снимките са предоставени от Музикалния театър

 * Снимките с публиката са на Джина Дундова-Панчева

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 5069 Последна промяна: 15:54:04, 23 април 2024