Ники Урумов и група P.I.F. с ексклузивна премиера на песента „Обезумели“ по музика на Димо Стоянов

Размер на шрифта: A A A Назад
Сряда, 21 Февруари 2024
Публикувано от: Стефан Минчев
Ники Урумов и група P.I.F. с ексклузивна премиера на песента „Обезумели“ по музика на Димо Стоянов

Днес Ники Урумов и P.I.F. представят песента „Обезумели“ по музика на Димо Стоянов.

Парчето е създадено специално за Ники Урумов през далечната 2003 г., но звучи изключително актуално и днес, което потвърждава непреходния музикален гений на Димо от P.I.F. Текстът към музиката е на Радост Костова, като първият запис на песента е осъществен още преди 21 години, но досега не е издавана. Видеото е с пост апокалиптична визия и отразява настоящото напрежение в световен мащаб. Режисьор е самият Ники Урумов, оператор Михаил Янакиев, монтажист Кирил Божилов, стилист Петя Антонова.

 

Линк към YouTube

 

Песента „Обезумели“ е достъпна за слушане във всички дигитални платформи за музика, като Spotify, Deezer, iTunes, Tidal и др.

 

„Вярвам, че на всеки поне веднъж в живота се е случвало да желае нещо безрезервно и да е готов да даде всичко от себе си, за да го реализира.  На този етап от житейския ми път, за мен това е „Обезумели“. Да се научим да се абстрахираме от опаковката и да търсим съдържанието, да започнем да се вглеждаме в себе си и да се наслаждаваме на отношенията с приятелите си, да правим нещата, които обичаме и да не ги подчиняваме на масовите настроения и истерии. Това са болните теми на нашето настояще. Видеото на „Обезумели" е като отражение на един загинал свят и огромно предупреждение за това накъде вървим и какво ни очаква. Нека се обединим в памет на Димо и да бъдем едно цяло, осъзнавайки, че колективните усилия имат неизмерима сила!“, споделя Ники Урумов.

 

Историята на „Обезумели“

 

През 2022 г. Ники Урумов решава да издаде песента, за да почете паметта на един от най-добрите български изпълнители, като получава съгласието на съпругата на Димо - Люба Пиперова. Следва покана към музикантите от група P.I.F. да направят нов и модерен аранжимент на песента. В оригиналния вариант има автентични вокали на Димо, които са включени и в новия запис.

Клипът на песента е сниман в Бургас, Поморие, Царево и Перник. Създаден е с финансовата подкрепа на Фонд Култура на Община Бургас и със съдействието на БМФ Порт Бургас и Община Перник.

 

За Ники Урумов

 

Ники Урумов е продуцент на филма „Пета на моята Петя“, посветен на детето-чудо на българската поезия Петя Дубарова. Режисьор е на късометражните филми „Пробуждане“ и „Безсмъртният“, които печелят награди от над 15 международни форума.

През годините е бил изпълнителен продуцент на сериалите „Домашен арест” и „Кантора Митрани”, Българо-Руската копродукция „Лабиринти на любовта” и на 3-ти сезон на шоуто „България търси талант”. Копродуцент е във филма „Вила Роза”.

Ники Урумов е вокалист на рок бандата „Епизод“, с която през 1999 г. записва албума “Респект“. Година по-рано печели трето място на „Златният Орфей“ и първо място от „Хит -1“. Парчето му „Остани“, в колаборация с DJ Deso, е едно от най-обичаните и непреходни хитове отпреди 20 години, което се слуша и днес.    

 

 

Слушайте песента в:

 

Spotify

Apple Music/iTunes

Deezer

 

..............................

Линк към YouTube: https://youtu.be/kdU_wdcUdEM?si=XPRwhyLEtTpV0Y8G

Линк към Facebook: https://fb.watch/qlmsDg5pw9/

 

 

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 675 Последна промяна: 12:56:16, 22 февруари 2024