Нина Николина представя „Пендара етно проджект” на 5 октомври в Бургас

Понеделник, 26 Септември 2022
Публикувано от: Анелия Казакова
Нина Николина представя „Пендара етно проджект” на…

*Събитието е премиерно за морския град и е част от афиша на Фестивал на изкуствата Порт Прим Арт фест

На 5 октомври Бургас ще е домакин на интересно музикално събитие. В морския град ще гостува Нина Николина с „Пендара етно проджект“. Спектакълът доказва, че фолклорът не е демоде, а има място и на световните модерни DJ сцени. Концертът с участието на Нина Николина – вокал; Таня Първанова – вокал; Калин Вельов – перкусии, барабани, DJ; Живко Василев – кавал, събира в едно автентични български фолклорни песни с екзотични ритми от далечни дестинации и ги претворява в ново DJ звучене. Затова е подходящ за хора от всички поколения.

Сцена на събитието ще бъде Клуб „Модерен театър“, а началото е обявено за 20:30 часа. Резервация за събитието може да се направи на тел. 0894 898 098. Билети вече се предлагат и на каса „Часовника“.

„Стартирахме Pendara Ethno Project преди доста години заедно с Калин Вельов. Като студент в Ротердамсаката консерватория той спечели конкурс за взаимодействие между холандската и българската култура. Създадохме Pendara Ethno Project с холандски DJ и с музиканти от различни страни, всеки носещ своя фолклор. Получи се много интересна музика. Още тогава разбрахме, че трябва да направим проекта и в България - и слава Богу, вече имаме цял албум. Не беше лесно да го създадем, защото гонихме световно ниво, неща, които да са различни, но и да са разбираеми.”, споделя Нина Николина.

Проектът е представен на множество сцени в чужбина, където се радва на голям интерес.

Освен впечатляваща певица, Нина Николина е музикален продуцент и диригент. Има издадени 10 студийни албума и е единственият до момента български артист, записал и издал с абсолютен и категоричен успех проекти и албуми в пет музикални стила – фолклор, етно, поп, латино, етноджаз. Лауреат на награди във всички възможни музикални категории - за изпълнител, песен, клип, текст, албум, дует. Удостоена е с престижната награда „Изпълнителка на десетилетието” с песента „ТИ”. С оригиналните си иновативни проекти в подкрепа на родния фолклор, представя българската култура и българската народна музика на международни сцени - от Дания, Финландия, Румъния, Белгия, Египет, Италия и Франция, до Англия, Испания, Португалия, Япония, Катари други. Тя е съвременен будител, открил как да събуди пламъчето на обичта и почитта към българския фолклор у всички поколения, у свои и чужди, чрез представянето и изпълнението му по универсален, модерен, разбираем за всеки начин, който публиката усеща близко и родно.

„Пендара етно проджект” е част от Фестивал на изкуствата Порт Прим Арт Фест, който се организира от Гранд хотел и СПА Приморец с подкрепата на Община Бургас и Арт Ателие. Медийни партньори са Дарик радио и БНР.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1486 Последна промяна: 10:41:42, 27 септември 2022