Обсъдиха опазването на природното богатство в Мандренското езеро

Понеделник, 5 Юни 2023
Публикувано от: Димитър Шишманов
Конференция, опазване на Мандренското езеро

Мандренското езеро е един от природните феномени и съхраняването на богатото му биоразнообразие е отговорност на всички страни, които имат отношение по този въпрос. Около това мнение се обединиха представители на институции, неправителствени и природозащитни организации по време на среща – дискусия на тема „За опазване на природата в езеро Мандра в краткосрочен и дългосрочен план“.

Срещата е организирана от Община Бургас, като на нея присъстваха представители на РИОСВ, ИАРА, Местната инициативна рибарска група, Фондация „Виа Понтика“, Българското дружество за защита на птиците.

Дискусията се проведе като част от събитията, посветени на Световния ден на околната среда и в нея се включи кметът Димитър Николов. Модератор на форума беше зам.-кметът Весна Балтина.

„Нашата цел е с позициите, които заемаме, да направим максимални усилия да съхраним това биоразнообразие. Ако засилим комуникацията между нас като институции, ние ще бъдем по-ефективни в своите действия. Има различни възможности за финансиране, включително и ние като Община можем да осигурим и да бъдем по-полезни в съхранението на цялата екосистема.“, каза кметът Димитър Николов.

Свои презентации направиха Теменужка Ценова от РИОСВ – Бургас на тема „Биологичното разнообразие в езерото Мандра“ и Петър Янков от БДЗП – Център „Пода“ на тема „Орнитологични ценности на защитена зона Мандра – Пода“.

Свали като PDFСвали като PDF Разглеждания: 1488 Последна промяна: 10:32:38, 06 юни 2023